Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 30-01-2023 17:00 - Podekursus i Himmerland

  Svoldrupvej 146, 9600 Aars


  Lokalafdelingen af DN holder podekursus med Boi Jensen, Frugttræsplanteskolen "De gamle sorter". Det er et kursus for både begyndere og lidt øvede - ofte deltager der nogle der har prøvet podning uden det store held og så kan vi måske sammen finde ud af hvorfor det ikke lykkes så godt. Boi har alle materialer med til både øvesnit og podning af 2 æbletræer til hver deltager. Der udleveres vejledning til alle når vi er færdige med kurset.
  Der bliver lidt teori om podekviste, grundstammer, hvad kan der podes og hvordan. Undervejs bliver der et let måltid
  Der er max 20 deltagere. Tilmelding til charlotte@weirsoe.dk og kurset koster 100 kr.
  Det er muligt efter kurset at købe grej til podning, få grundstammer og podekviste. Ønskes mere end 5 grundstammer, bør de bestilles på forhånd hos "podemesteren" - på mail podemesteren@de-gamle-sorter.dk


  Info og tilmelding

  Charlotte Weirsøe

  21681925

  charlotte@weirsoe.dk

  Se mere her

 • 29-07-2023 09:30 - Planteskolen "De gamle sorter" i Mejrup, 7500 Holstebro

  Adresse oplyses ved tilmelding


  Okulerkursus med chipbudding i planteskolen øst for Holstebro. Kurset er med 10 grundstammer og okulerkviste, kaffe og rundstykke, Prisen for kurset er 350 kr. som betales når din deltagelse er bekræftet. Deltagerliste sendes, så samkørsel kan aftales. Måske bliver der også en mulighed for at et kursus kan laves syd for Århus, samme tidspunkt.


  Info og tilmelding

  Boi Jensen

  20830459

  podemesteren@de-gamle-sorter.dk

  Se mere her

 • 07-02-2024 18:00 - Podekursus i Hodde Forsamlingshus

  Vejlevej 41, 6862 Tistrup


  Datoen er fastlagt, resten kan rettes og disse oplysninger kommer senere.
  Podekursus med Aftenskolen FTF og Hodde Sogneforening. Vi starter med lidt teori og ser forskellige podemetoder, derefter skal alle i arbejde med prøvesnit i pilekviste og binde dem sammen. Når det er kontrolleret holder vi kaffepause og så skal vi i gang med at lave de rigtige podninger - hvor hver deltager får materialer til 2 æbletræer, der tages med hjem, plantes ud og passes efter vejledning der fås inden vi går hjem. Tilmelding til Birthe Nielsen senest 1.februar, og forudbetaling på mobile pay 89636 med 200 kr. Husk varmt tøj, vi er i et køligt lokale og vi lukker for tilmelding når vi når 40 deltagere.


  Info og tilmelding

  Birthe Nielsen

  51764846

  bhjnielsen@gmail.com

  Se mere her

 • 21-02-2024 19:00 - Podekursus i Give Havekreds

  Kantinen Søndermarkshallen, Søndermarken 1, 7323 Give


  Datoen er fastlagt, resten rettes til, når vi får det aftalt.
  Kurset er aftalt og teksten er en kopi fra 2022 – ændringer kan komme senere.
  Arrangeret af Give Havekreds. Tilmelding til Erik Hansen, helst på telefon, alternativt mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 190 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 160 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også. Ønskes flere grundstammer kan de købes og det er en god ide hvis det er mere end 5 stk. at bestille på forhånd og så er det pakket når du kommer til kurset, gerne et kvarter før, så flytter vi tingene inden kurset.


  Info og tilmelding

  Erik Mørk Hansen

  75732419

  emoerk@stofanet.dk

 • 22-02-2024 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Datoen er fastlagt - resten rettes til når vi får det færdig aftalt.
  Podekursus i Byøkologisk Forum holdes igen på Randers Naturcenter, er både for begyndere og øvede – vi starter med teori, prøvesnit og prøvebinding – efter økologisk kaffe med hjemmebag som er med i kursusprisen, går vi videre til den egentlige produktion, hvor hver deltager får 2 træer med hjem, som er selvlavet. Har du tid og lyst til mere, kan du købe både til at lave på aftenen eller til at tage med hjem og pode. Ønsker du en større mængde podemateriale, vil det være godt at have bestilt det hos Boi inden kurset, så det er pakket. Skulle der være frostvejr – hav evt. en lille spand jord inde som er frostfri, så kan træerne stå i den, til det bliver tø igen. Vi ses til en hyggelig og lærerig aften.
  Pris: 250 kr. (kontant)


  Info og tilmelding

  Solveig Sørensen

  31137420