Der findes et væld af frugttræer, som du kan vælge imellem! Du finder her en beskrivelse af kendetegnene ved de enkelte sorter.
Vælg mellem blomme, æble, pære, kirsebær, mirabelle - og andre frugtsorter

Æble


Kirsebær

Kirsebær bliver generelt meget store træer, hvilket betyder at du enten skal have meget plads eller bliver nødt til at beskære for at holde træet inden for en bestemt størrelse. Det nemmeste er at få træet formet fra lille, så der er mindst 4 vinkelrette sidegrene for hver 40-50 cm i højden på stammen. Når træet så når den højde det må blive - skæres alle lodrette skud af i juli-august måned. Jeg klarer beskæringen samtidig med høst af kirsebærrene og kan på den måde holde træerne i 3 meters højde og med en planteafstand på 5 meter.

Buske og træer


Specialtræer

Specialtræer er specielle, måske fordi de er podede, meristemformerede eller bare svære at få fat i, altså ikke en standardplante. Vær opmærksom på det er langt fra alle planterne under denne gruppe, der er på lager i planteskolen, ofte tager det lang tid at producere dem og efterspørslen er meget forskellig, hvorfor mange af sorterne først skal laves eller indkøbes. Så du må spørge hvad der er muligt, så får du en tilbagemelding med hvad der er, størrelse, pris og hvornår der kan plantes.


Stedsegrønne


Andre frugtsorter