Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 04-08-2018 09:00 - Kursus i okulation Lørdag 4. august 2018 kl.09,00

  Kursussted: Planteskolen – adresse ved tilmelding


  Okuler og chip-budding kursus med max. 15 deltagere. Pris 300 kr. incl. Kaffe og 10 grundstammer.
  Mere info på mail, og der bliver sendt deltagerliste, så evt. samkørsel kan arrangeres.


  Info og tilmelding

  Boi Jensen

 • 28-08-2018 19:00 - Besøg i ”Frugttræsplanteskolen de gamle sorter”


  Her skal vi se og høre om produktion af podede træer og frugtbuske. Der laves årligt over 3000 podede træer og mange hundrede frugtbuske. Antal sorter er i nærheden af 500. Planteskolen er på lejet jord på et lille husmandssted, hvor natur prioriteres højt og stedet betegnes af mange som en ”perle” i det flade Vestjylland. Bestyrelsen sørger for kaffe og kage.
  Medlemmer kr. 50,- Ikke-medlemmer kr. 100,- Mulighed for samkørsel fra Tim Brugs afg. kl. 18.15.
  Arrangør:
  Stadil-Vedersø, Vestjysk og Tim-Torsted Havekredse.


 • 26-02-2019 19:00 - Podekursus i Værslev Forsamlingshus

  Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg


  Podekursus med podning af æbletræer I Værslev forsamlingshus, ca. 5 km øst for Kalundborg. Vi starter med lidt teori om planteformering, mest om podning, hvad kan podes, grundstammer og deres betydning for resultatet. Derefter er der øvetid på pilekviste der skal snittes så de passer sammen, de bindes sammen for at finde ud af om det også holder i praksis. Efter kaffepause er der produktion af rigtige træer hvor hver deltager med i kursusprisen får materialer til fremstilling af 2 træer. Der udleveres vejledning og er der nogen der har lyst til mere, kan det købes på kurset. Hvis du vil købe mere end få ekstra grundstammer, bør de bestilles på forhånd hos ”podemesteren” så du er sikker på der er nok.

  Tilmelding efter ”først til mølle-princippet” senest 25.2.17 til Eva på evaviggo@live.dk du kan også få flere informationer hos Eva på tlf. 21 27 42 46.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer” af Haveselskabet.

  Kurset er reserveret for 2019 i dette ugenummer, men pris, dato og alt mulig andet kan ændres inden kurset.


  Info og tilmelding

  Eva

  21274246

  evaviggo@live.dk

 • 27-02-2019 18:30 - Podekursus på Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1, 4200 Slagelse


  Igen i år udbyder Skælskør/Hashøj Havekreds dette populære kursus, hvor du kan lære alt om podningens ædle kunst.

  Tænker man tilbage til barndommen, var det som om at æblerne smagte bedre dengang. Det kan du gøre noget ved. Har du et specielt træ fra barndommen som du ønsker at bevare, eller har du blot lyst til selv at mestre podningens ædle kunst, så skal du komme til Forskningscenter Flakkebjerg.

  Vi får lidt teori om planteformering, mest med henblik på podning og fremstilling af grundstammer. Vi skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen for at se om håndværket er i orden og derefter går vi til den egentlige produktion af æbletræer, som er noget af det, der er nemmest at få til at lykkes. Med i kursusprisen er materialer til 2 æbletræer og vi har alle ting med, der er nødvendige til produktionen. Det er også muligt at tage egne podekviste med og det er muligt både at bestille mere på forhånd og i begrænsede mængder på selve kurset.

  Har du ikke mulighed for at deltage d. 1 marts kan du opleve tilsvarende kursus hos Haveselskabets Nordvestsjællands afdeling. Dette foregår kl d 28 februar kl. 19:00 i Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg.

  Tilmelding til Flakkebjerg er nødvendig, og vi har oplevet at måtte stoppe tilmeldingen ved 45 så tøv ikke for længe med at tilmelde dig.

  Tilmeldingsfrist er 20-02-2017.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer”.

  Kurset er reserveret for 2019 i dette ugenummer, men pris, dato og alt mulig andet kan ændres inden kurset.

  Vi ses


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magam@stofanet.dk