Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 05-02-2019 19:00 - Podekursus i Højer Mølle

  Højer Mølle, Møllegade 13, 6280 Højer


  Dato, klokkeslæt er aftalt og ændringer med resten vil blive lagt ind når vi nærmer os kurset.

  Kurset holdes i møllerboligen ved Højer Mølle og arrangeres af Museum Sønderjylland Højer Mølle.
  Kurset er for såvel nybegyndere og for Jer der har prøvet at pode før. Vi skal have lidt teori om planteformering, mest om podning, flere podemetoder vises og der fortælles om hvornår de forskellige metoder kan bruges. Alle går derefter i gang med prøvesnitning i pile- og æblekviste og de prøvebindes for at se om håndværket er lært. Når det er godkendt er der kaffepause med kaffe/te og æblekage, som er med i kursusprisen på 200 kr.. Efter kaffen går vi i gang med de rigtige podninger, hvor hver deltager får materialer til 2 æbletræer som tages med hjem til videre pasning efter udleveret vejledning.
  Ønskes flere materialer er det også muligt, og vil du have sikkerhed for at der er nok, er det en god ide at bestille hos ”podemesteren” på forhånd.


  Info og tilmelding

  29293843

  hali@msj.dk

 • 11-02-2019 19:00 - Podekursus i Hammer Bakker havekreds

  Sulsted Sognegård, Kuskgårdsvej 3, 9381 Sulsted


  Dato, klokkeslæt er aftalt og ændringer med resten vil blive lagt ind når vi nærmer os kurset.

  Så er der igen podekursus ”Nordenfjords” i Hammer Bakker Havekreds, vi skal pode frugttræer - materialer til 2 stk. er med i kursusprisen kr. 250,- medlemmer af Haveselskabet får det til kr. 190,- og vi skal have kaffe med hjemmebag i pausen. Vi får lidt teori, derefter prøvesnitning i pilekviste, der skal bindes sammen, for at finde ud af teknikkerne og lave både præcise snit og gode sammenbindinger, så vi får de ny træer til at blive til et nye frugttræer.

  Efter kaffen laver vi de rigtige træer, som tages med hjem til udplantning. Hav eventuelt lidt sand, jord eller plantejord stående frostfrit, så træerne kan mærke jorden, når du kommer hjem, dette mest af hensyn til frostvejr på denne årstid. Ofte er der nogle der bestiller podematerialer til afhentning på dette kursus. Det bestilles direkte hos podemesteren hvis det er mere end til 5-10 podninger.
  Der bliver forudbetaling ved tilmelding på dette kursus og kontonummer 9245 2453302078 senest 5.2.2018 skal bruges.


  Info og tilmelding

  Inger Brix

  22786517

  haveselskabet.hbk@gmail.com

 • 20-02-2019 19:00 - Podekursus i Give Havekreds

  Kantinen Søndermarkshallen, Søndermarken 1, 7323 Give


  Dato, klokkeslæt er aftalt og ændringer med resten vil blive lagt ind når vi nærmer os kurset.

  Arrangeret af Give Havekreds. Tilmelding til Erik Hansen, helst på telefon, alternativt mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 180 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 150 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også.

  Datoen er aftalt, men der kan komme ændringer – teksten er kopieret fra 2017 kurset


  Info og tilmelding

  Erik Mørch Hansen

  75732419

  emoerk@stofanet.dk

  Se mere her

 • 21-02-2019 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Det er ikke sikkert dette kursus bliver til noget, Byøkologisk forening har ikke betalt regningen for sidste års kursus.


  Info og tilmelding

  Solveig

  29110073

  solveiglsorensen@gmail.com

 • 26-02-2019 18:30 - Podekursus i Værslev Forsamlingshus

  Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg


  Podekursus med podning af æbletræer I Værslev forsamlingshus, ca. 5 km øst for Kalundborg. Vi starter med lidt teori om planteformering, mest om podning, hvad kan podes, grundstammer og deres betydning for resultatet. Derefter er der øvetid på pilekviste der skal snittes så de passer sammen, de bindes sammen for at finde ud af om det også holder i praksis. Efter kaffepause er der produktion af rigtige træer hvor hver deltager med i kursusprisen får materialer til fremstilling af 2 træer. Der udleveres vejledning og er der nogen der har lyst til mere, kan det købes på kurset. Hvis du vil købe mere end få ekstra grundstammer, bør de bestilles på forhånd hos ”podemesteren” så du er sikker på der er nok.

  Tilmelding efter ”først til mølle-princippet” senest 22.2.17 til Eva på evaviggo@live.dk du kan også få flere informationer hos Eva på tlf. 21 27 42 46.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer” af Haveselskabet.


  Info og tilmelding

  Eva

  21274246

  evaviggo@live.dk

 • 27-02-2019 18:30 - Podekursus på Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1, 4200 Slagelse


  Igen i år udbyder Skælskør/Hashøj Havekreds dette populære kursus, hvor du kan lære alt om podningens ædle kunst.

  Tænker man tilbage til barndommen, var det som om at æblerne smagte bedre dengang. Det kan du gøre noget ved. Har du et specielt træ fra barndommen som du ønsker at bevare, eller har du blot lyst til selv at mestre podningens ædle kunst, så skal du komme til Forskningscenter Flakkebjerg.

  Vi får lidt teori om planteformering, mest med henblik på podning og fremstilling af grundstammer. Vi skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen for at se om håndværket er i orden og derefter går vi til den egentlige produktion af æbletræer, som er noget af det, der er nemmest at få til at lykkes. Med i kursusprisen er materialer til 2 æbletræer og vi har alle ting med, der er nødvendige til produktionen. Det er også muligt at tage egne podekviste med og det er muligt både at bestille mere på forhånd og i begrænsede mængder på selve kurset.

  Har du ikke mulighed for at deltage d. 27 februar kan du opleve tilsvarende kursus hos Haveselskabets Nordvestsjællands afdeling. Dette foregår kl d 26 februar kl. 18:30 i Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg og der bliver sandsynligvis også et kursus den 28. februar på Vordingborg-kanten.

  Tilmelding til Flakkebjerg er nødvendig, og vi har oplevet at måtte stoppe tilmeldingen ved 45 så tøv ikke for længe med at tilmelde dig.

  Tilmeldingsfrist er 20-02-2017.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer”.


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magam@stofanet.dk