Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 15-01-2018 19:00 - Foredrag og generalforsamling i Billund Havekreds

  Billund Skole, Kærvej 503, 7190 Billund


  Emnet er om frugttræer, der vises podning og forklares omkring hvorfor vi poder vores frugttræer, noget om grundstammer og specielt om hvordan vi gør, når jorden er sandet, og hvordan jeg kom i gang med at lave frugttræer i en egn, hvor der slet ikke er tradition for at gøre sådan. Hvordan kan vi selv lave træerne for små penge og få gjort naturen rigere med et smut til nogle af vore nabolande for at drage erfaringer derfra, er der stadig frugt tilbage, skal vi også have en lille smagsprøve på et gemmeæble og der sluttes af med at der bliver lavet et par nye podninger, der udloddes på indgangsbilletten.


  Info og tilmelding

  Tommy Brodersen

  51275003

  tommy.brodersen@mvb.net

 • 06-02-2018 19:00 - Podekursus i Højer Mølle

  Højer Mølle, Møllegade 13, 6280 Højer


  Kurset holdes i møllerboligen ved Højer Mølle og arrangeres af Museum Sønderjylland Højer Mølle.
  Kurset er for såvel nybegyndere og for Jer der har prøvet at pode før. Vi skal have lidt teori om planteformering, mest om podning, flere podemetoder vises og der fortælles om hvornår de forskellige metoder kan bruges. Alle går derefter i gang med prøvesnitning i pile- og æblekviste og de prøvebindes for at se om håndværket er lært. Når det er godkendt er der kaffepause med kaffe/te og æblekage, som er med i kursusprisen på 200 kr.. Efter kaffen går vi i gang med de rigtige podninger, hvor hver deltager får materialer til 2 æbletræer som tages med hjem til videre pasning efter udleveret vejledning.
  Ønskes flere materialer er det også muligt, og vil du have sikkerhed for at der er nok, er det en god ide at bestille hos ”podemesteren” på forhånd.


  Info og tilmelding

  29293843

  hali@msj.dk

 • 07-02-2018 18:30 - Podekursus i Tim-Torsted Havekreds

  Hover-Torsted Friskole, Torstedvej 44, Torsted, 6980 Tim


  Podekursus med teori, træningssnit og træningsbinding og efter kaffe/kage der er med i prisen laver hver deltager 2 frugttræer, regn med det er æbletræer som tages med hjem og der udleveres vejledning, hvordan de små skal passes. Kurset varer ca. 3 timer.
  Det er muligt at købe ekstra podemateriale og andre hjælpematerialer på kurset. Ønskes større mængder, bestilles det i forvejen hos podemesteren.
  Tilmelding til Sonja Holmgård tlf. 97333208 /61283208. Der er et begrænset deltager antal, derfor er det ”først-til-mølle-princippet”

  Pris kr. 150,- for medlemmer
  Pris kr. 250,- for ikke-medlemmer


 • 08-02-2018 18:30 - Podekursus i Her Mødes Folk i ”Smedens værksted”

  Vestergaardsvej 1, Sdr. Vium 6893 Hemmet.


  Vi skal have teori, prøvesnitte og prøvebinde til det grundlæggende er i orden, så er der kaffe og brød, derefter laver alle deltagere 2 frugttræer som er med i kursusprisen. Redskaber m.v. lånes på kurset og der bliver udleveret en pose til at tage de 2 træer med hjem i – ligesom der udleveres en vejledning hvordan de ny podede træer skal passes.
  Der er mulighed for at lave mere og købe med hjem hvis du ønsker at lave flere træer og har du specielle ønsker, kan du sende en mail til podemesteren – der står for kurset.
  Måske er det frost i perioden omkring Podekurset, så derfor er det nødvendigt at du har 2 store urtepotter(ca 10-15l.) med optøet jord klar til at plante dine træer i.

  OBS ! Vi anbefaler hurtig tilmelding; der er et begrænset antal pladser.

  Deltagerpris 230 kr. (medlem af HMF 200 kr.)


  Info og tilmelding

  Lone E. Larsen

  29935065

  loneengelbrechtlarsen@gmail.com

 • 12-02-2018 19:00 - Podekursus i Hammer Bakker havekreds

  Sulsted Sognegård, Kuskgårdsvej 3, 9381 Sulsted


  Så er der igen podekursus ”Nordenfjords” i Hammer Bakker Havekreds, vi skal pode frugttræer - materialer til 2 stk. er med i kursusprisen kr. 250,- medlemmer af Haveselskabet får det til kr. 190,- og vi skal have kaffe med hjemmebag i pausen. Vi får lidt teori, derefter prøvesnitning i pilekviste, der skal bindes sammen, for at finde ud af teknikkerne og lave både præcise snit og gode sammenbindinger, så vi får de ny træer til at blive til et nye frugttræer.

  Efter kaffen laver vi de rigtige træer, som tages med hjem til udplantning. Hav eventuelt lidt sand, jord eller plantejord stående frostfrit, så træerne kan mærke jorden, når du kommer hjem, dette mest af hensyn til frostvejr på denne årstid. Ofte er der nogle der bestiller podematerialer til afhentning på dette kursus. Det bestilles direkte hos podemesteren hvis det er mere end til 5-10 podninger.
  Der bliver forudbetaling ved tilmelding på dette kursus og kontonummer 9245 2453302078 senest 5.2.2018 skal bruges.


  Info og tilmelding

  Inger Brix

  22786517

  haveselskabet.hbk@gmail.com

 • 19-02-2018 16:30 - Beskæring af æbletræer i Struer


  Lemvig havekreds inviterer til en omgang beskæring af æbletræer i frugtplantagen hos Flemming Trelborg, Æblegården, Rubjerghøj 1, 7600 Struer.
  Info hos Monica Kynde 40362387 eller mail: solveig@baunsgaard.dk
  Pris incl. Kaffe og brød – 60 kr.


  Info og tilmelding

  40362387

  solveig@baunsgaard.dk

 • 21-02-2018 19:00 - Podekursus i Give Havekreds

  Kantinen Søndermarkshallen, Søndermarken 1, 7323 Give


  Arrangeret af Give Havekreds. Tilmelding til Erik Hansen, helst på telefon, alternativt mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 180 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 150 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også.

  Datoen er aftalt, men der kan komme ændringer – teksten er kopieret fra 2017 kurset


  Info og tilmelding

  Erik Mørch Hansen

  75732419

  emoerk@stofanet.dk

  Se mere her

 • 22-02-2018 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Podekursus med Byøkologisk Forum i Randers på Naturcentret. Vi kan være et begrænset antal deltagere, men når vi overholder hvor mange vi fysisk kan være der, er det er fint sted at holde podekursus. Vi starter med lidt teori, går videre til prøvesnitning i pilekviste og efter det økologiske kaffebord går vi til de rigtige podninger, hvor hver deltager får materialer til 2 træer, der tages med hjem og passes efter en opskrift, der udleveres på kursusstedet inden vi går hjem. Der er tilmelding til BØF`s mobiltelefon, Solveig, 29110073 og mail: solveiglsorensen@gmail.com kursusprisen er 210 kr. for ikke medlemmer og 180 kr. for medlemmer af Byøkologisk forum.

  Datoen er aftalt, men der kan komme ændringer – teksten er kopieret fra 2017 kurset


  Info og tilmelding

  Solveig

  29110073

  solveiglsorensen@gmail.com

 • 26-02-2018 19:00 - Foredrag i Skjern Havekreds

  Skjern Vindmølle, Marupvej 25 A, 6900 Skjern


  Vi skal høre om frugttræer I Vestjylland, hvor der ikke har været den lange tradition for at plante frugttræer. Der bliver noget om grundstammer, hvordan og hvorfor frugttræer podes, der podes et par æbletræer der trækkes lod om sidst på aftenen. Mulighed for at deltagerne kan spørge om alt muligt om frugttræer, og så skal vi høre om hvordan vi selv kan producere dem for få penge, hvordan de kan være med til at berige naturen, når vi får lavet så mange at vi er nødt til at sætte dem ud i læhegn. Der bliver noget om hvad der satte podemesteren i gang med at lave flere træer end til egen grund og hvordan der kan være masser af inspiration fra landene omkring os.


  Info og tilmelding

  Lilian Bjerg

  lvbjerg@mail.dk

 • 28-08-2018 19:00 - Besøg i ”Frugttræsplanteskolen de gamle sorter”


  Her skal vi se og høre om produktion af podede træer og frugtbuske. Der laves årligt over 3000 podede træer og mange hundrede frugtbuske. Antal sorter er i nærheden af 500. Planteskolen er på lejet jord på et lille husmandssted, hvor natur prioriteres højt og stedet betegnes af mange som en ”perle” i det flade Vestjylland. Bestyrelsen sørger for kaffe og kage.
  Medlemmer kr. 50,- Ikke-medlemmer kr. 100,- Mulighed for samkørsel fra Tim Brugs afg. kl. 18.15.
  Arrangør:
  Stadil-Vedersø, Vestjysk og Tim-Torsted Havekredse.


 • 26-02-2019 19:00 - Podekursus i Værslev Forsamlingshus

  Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg


  Podekursus med podning af æbletræer I Værslev forsamlingshus, ca. 5 km øst for Kalundborg. Vi starter med lidt teori om planteformering, mest om podning, hvad kan podes, grundstammer og deres betydning for resultatet. Derefter er der øvetid på pilekviste der skal snittes så de passer sammen, de bindes sammen for at finde ud af om det også holder i praksis. Efter kaffepause er der produktion af rigtige træer hvor hver deltager med i kursusprisen får materialer til fremstilling af 2 træer. Der udleveres vejledning og er der nogen der har lyst til mere, kan det købes på kurset. Hvis du vil købe mere end få ekstra grundstammer, bør de bestilles på forhånd hos ”podemesteren” så du er sikker på der er nok.

  Tilmelding efter ”først til mølle-princippet” senest 25.2.17 til Eva på evaviggo@live.dk du kan også få flere informationer hos Eva på tlf. 21 27 42 46.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer” af Haveselskabet.

  Kurset er reserveret for 2019 i dette ugenummer, men pris, dato og alt mulig andet kan ændres inden kurset.


  Info og tilmelding

  Eva

  21274246

  evaviggo@live.dk

 • 27-02-2019 18:30 - Podekursus på Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1, 4200 Slagelse


  Igen i år udbyder Skælskør/Hashøj Havekreds dette populære kursus, hvor du kan lære alt om podningens ædle kunst.

  Tænker man tilbage til barndommen, var det som om at æblerne smagte bedre dengang. Det kan du gøre noget ved. Har du et specielt træ fra barndommen som du ønsker at bevare, eller har du blot lyst til selv at mestre podningens ædle kunst, så skal du komme til Forskningscenter Flakkebjerg.

  Vi får lidt teori om planteformering, mest med henblik på podning og fremstilling af grundstammer. Vi skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen for at se om håndværket er i orden og derefter går vi til den egentlige produktion af æbletræer, som er noget af det, der er nemmest at få til at lykkes. Med i kursusprisen er materialer til 2 æbletræer og vi har alle ting med, der er nødvendige til produktionen. Det er også muligt at tage egne podekviste med og det er muligt både at bestille mere på forhånd og i begrænsede mængder på selve kurset.

  Har du ikke mulighed for at deltage d. 1 marts kan du opleve tilsvarende kursus hos Haveselskabets Nordvestsjællands afdeling. Dette foregår kl d 28 februar kl. 19:00 i Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg.

  Tilmelding til Flakkebjerg er nødvendig, og vi har oplevet at måtte stoppe tilmeldingen ved 45 så tøv ikke for længe med at tilmelde dig.

  Tilmeldingsfrist er 20-02-2017.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer”.

  Kurset er reserveret for 2019 i dette ugenummer, men pris, dato og alt mulig andet kan ændres inden kurset.

  Vi ses


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magam@stofanet.dk