Følgende kurser er aftalt (ikke alle oplysninger er helt færdigforhandlet, så der kan forekomme ændringer)
Fælles for kurserne er at det er muligt at købe ekstra podemateriale, hvis du kan nå at lave flere træer eller ønsker at fortsætte derhjemme. Ønskes større mængder, bestil venligst i forvejen. Alle hjælpematerialer til podning som knive, sakse, podevoks, bast, elastikker, okulertape sælges også på kurserne.
 • 30-01-2019 19:00 - Podekursus i Vestjysk Havekreds, Ulfborg

  Tinghuset, Tingvej 5, 6990 Ulfborg


  Kursus for alle – både nybegyndere og øvede podere. Vi starter med teori om podekviste, grundstammer, der vises forskellige podemetoder og undervejs mulighed for spørgsmål. Så træner alle i snit i pilekviste der også skal bindes sammen for at se om håndværket er i orden. Kaffepause – og efter den går vi i gang med de rigtige podninger, hvor der er materialer til 2 træer til hver, mere kan købes og skal du have meget, anbefales det af bestille i god tid hos podemesteren.

  Nødvendig tilmelding på Vestjysk Havekreds hjemmeside https://haveselskabet.dk/vestjysk eller telf. 23340279


  Info og tilmelding

  23340279

  Se mere her

 • 05-02-2019 19:00 - Podekursus i Højer Mølle

  Højer Mølle, Møllegade 13, 6280 Højer


  Kurset holdes i møllen, da møllerboligen er under ombygning og arrangeres af Museum Sønderjylland Højer Mølle. Selvom der er en form for opvarmning, anbefales det at tage varmt tøj og fodtøj med/på.
  Kurset er for såvel nybegyndere og for Jer der har prøvet at pode før. Vi skal have lidt teori om planteformering, mest om podning, flere podemetoder vises og der fortælles om hvornår de forskellige metoder kan bruges. Alle går derefter i gang med prøvesnitning i pile- og æblekviste og de prøvebindes for at se om håndværket er lært. Når det er godkendt er der kaffepause med kaffe/te og æblekage, som er med i kursusprisen på 200 kr.. Efter kaffen går vi i gang med de rigtige podninger, hvor hver deltager får materialer til 2 æbletræer som tages med hjem til videre pasning efter udleveret vejledning.
  Ønskes flere materialer er det også muligt, og vil du have sikkerhed for at der er nok, er det en god ide at bestille hos ”podemesteren” på forhånd.


  Info og tilmelding

  65 370 804

  Hoejer@msj.dk

 • 06-02-2019 17:30 - Podekursus i Rødding-Gram Havekreds

  Rødding Skole, Rytterdam 9, 6630 Rødding


  Nyt podekursus i Sønderjylland hvor vi skal lære at pode frugttræer – hovedsageligt æbletræer, som er det der lykkes bedst. Vi starter med lidt teori om grundstammer, podemetoder, hvad kan podes hvornår og afhængig af spørgelyst – også svar på hvordan det lykkes bedst. Så er der arbejde med træningskviste og sammenbinding når de er skåret rigtigt. I kaffepausen kan der også stilles spørgsmål og derefter går vi til det rigtige arbejde med at få lavet 2 frugttræer der er med i kursusprisen. Er der mere tid og lyst, kan der laves ekstra og der er også mulighed for at købe noget med hjem og arbejde videre med. Podeknive til låns og andet nødvendigt til fremstillingen af de 2 træer er med i kurset. Ønske du at købe mere end 5-10 ekstra grundstammer vil det være en god ide at bestille dem på forhånd hos podemesteren.

  Kursus prisen er 225 kr. og er du medlem af Haveselskabet får du det for 175 kr.

  Tilmelding er nødvendig til nedenstående, hvor du også kan få flere oplysninger om kurset.

  Bemærk også forudbetaling for at blive tilmeldt, konto 2451 3482920151


  Info og tilmelding

  Susanne Wind

  60749040

  Se mere her

 • 11-02-2019 19:00 - Podekursus i Hammer Bakker havekreds

  Sulsted Sognegård, Kuskgårdsvej 3, 9381 Sulsted


  Så er der igen podekursus ”Nordenfjords” i Hammer Bakker Havekreds, vi skal pode frugttræer - materialer til 2 stk. er med i kursusprisen kr. 250,- medlemmer af Haveselskabet får det til kr. 190,- og vi skal have kaffe med hjemmebag i pausen. Vi får lidt teori, derefter prøvesnitning i pilekviste, der skal bindes sammen, for at finde ud af teknikkerne og lave både præcise snit og gode sammenbindinger, så vi får de ny træer til at blive til et nye frugttræer.

  Efter kaffen laver vi de rigtige træer, som tages med hjem til udplantning. Hav eventuelt lidt sand, jord eller plantejord stående frostfrit, så træerne kan mærke jorden, når du kommer hjem, dette mest af hensyn til frostvejr på denne årstid. Ofte er der nogle der bestiller podematerialer til afhentning på dette kursus. Det bestilles direkte hos podemesteren hvis det er mere end til 5-10 podninger.
  Der bliver forudbetaling ved tilmelding på dette kursus og kontonummer 9245 2453302078 skal bruges. Der er seneste tilmelding 8.2.2019.


  Info og tilmelding

  Inger Brix

  22786517

  haveselskabet.hbk@gmail.com

 • 20-02-2019 19:00 - Podekursus i Give Havekreds

  Kantinen Søndermarkshallen, Søndermarken 1, 7323 Give


  Arrangeret af Give Havekreds. Tilmelding til Erik Hansen, helst på telefon, alternativt mail, og her fås yderligere oplysninger. Kurset er for såvel begyndere og hvis du har prøvet at pode før. Vi tager en lille time med teori om hvad der kan podes, der vises flere podeteknikker og mulighed for spørgsmål fra deltagerne. Herefter går vi til det praktiske hvor alle prøvesnitter og binder i pilekviste og når det er godkendt holder vi kaffepause. Herefter er det podning af 2 træer som er med i kursusprisen på 180 kr., medlemmer af haveselskabet slipper med 150 kr.. Til slut tages træer hjem til pasning og så vil det vise sig, om håndvæket er i orden og måske står du med 2 nye frugttræer. Vejledning på papir fås også.


  Info og tilmelding

  Erik Mørch Hansen

  75732419

  emoerk@stofanet.dk

  Se mere her

 • 21-02-2019 19:00 - Podekursus i Byøkologisk Forum, 8900 Randers

  Randers Naturcenter, Gudenåvej 20, 8920 Randers NV


  Podekursus i Byøkologisk forum har efterhånden været et årligt indslag i rigtig mange år. Vi har fået optimale lokaler i Naturcentret, og starter med teori, prøvesnit og prøvebinding – efter kaffe med hjemmebag – alt økologisk går vi videre til den egentlige produktion. Hver deltager får 2 træer med hjem som er selvlavet med en pose om rødderne – så de er til at plante ud. Skulle det være frostvejr – hav evt. en lille spand jord inde som er frostfri, så kan træerne stå i den til det bliver tø igen.


  Info og tilmelding

  Solveig

  29110073

  solveiglsorensen@gmail.com

 • 26-02-2019 18:30 - Podekursus i Værslev Forsamlingshus

  Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg


  Podekursus med podning af æbletræer I Værslev forsamlingshus, ca. 5 km øst for Kalundborg. Vi starter med lidt teori om planteformering, mest om podning, hvad kan podes, grundstammer og deres betydning for resultatet. Derefter er der øvetid på pilekviste der skal snittes så de passer sammen, de bindes sammen for at finde ud af om det også holder i praksis. Efter kaffepause er der produktion af rigtige træer hvor hver deltager med i kursusprisen får materialer til fremstilling af 2 træer. Der udleveres vejledning og er der nogen der har lyst til mere, kan det købes på kurset. Hvis du vil købe mere end få ekstra grundstammer, bør de bestilles på forhånd hos ”podemesteren” så du er sikker på der er nok.

  Tilmelding efter ”først til mølle-princippet” senest 22.2.19 til Eva på evaviggo@live.dk du kan også få flere informationer hos Eva på tlf. 21 27 42 46.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer” af Haveselskabet.


  Info og tilmelding

  Eva

  21274246

  evaviggo@live.dk

 • 27-02-2019 18:30 - Podekursus på Forskningscenter Flakkebjerg

  Forsøgsvej 1, 4200 Slagelse


  Igen i år udbyder Skælskør/Hashøj Havekreds dette populære kursus, hvor du kan lære alt om podningens ædle kunst.

  Tænker man tilbage til barndommen, var det som om at æblerne smagte bedre dengang. Det kan du gøre noget ved. Har du et specielt træ fra barndommen som du ønsker at bevare, eller har du blot lyst til selv at mestre podningens ædle kunst, så skal du komme til Forskningscenter Flakkebjerg.

  Vi får lidt teori om planteformering, mest med henblik på podning og fremstilling af grundstammer. Vi skal prøvesnitte i pilekviste og binde dem sammen for at se om håndværket er i orden og derefter går vi til den egentlige produktion af æbletræer, som er noget af det, der er nemmest at få til at lykkes. Med i kursusprisen er materialer til 2 æbletræer og vi har alle ting med, der er nødvendige til produktionen. Det er også muligt at tage egne podekviste med og det er muligt både at bestille mere på forhånd og i begrænsede mængder på selve kurset.

  Har du ikke mulighed for at deltage d. 27 februar kan du opleve tilsvarende kursus hos Haveselskabets Nordvestsjællands afdeling. Dette foregår kl d 26 februar kl. 18:30 i Værslev Forsamlingshus, Aldersrovej 32, 4400 Kalundborg og der bliver sandsynligvis også et kursus den 28. februar på Vordingborg-kanten.

  Tilmelding til Flakkebjerg er nødvendig, og vi har oplevet at måtte stoppe tilmeldingen ved 45 så tøv ikke for længe med at tilmelde dig.

  Tilmeldingsfrist er 20-02-2019.

  Pris: 175 kr. for medlemmer af haveselskabet, 225 for ”ikke medlemmer”.


  Info og tilmelding

  Magnus Gammelgaard

  22283347

  magam@stofanet.dk

 • 28-02-2019 18:30 - Podekursus i Kulsbjerg skole

  Nyråd afdeling, Bakkebøllevej 6, 4760 Vordingborg


  Nødvendig tilmelding (her kan du også få mere info) – senest 20.2. Bente Siiger Lustü 55377503 eller bl@haveselskabet.dk

  Podekursus for nybegyndere og øvede – vi får lidt teori om podning, grundstammer og skal derefter prøvesnitte og prøvebinde pilekviste for at se om håndværket holder. Når der er godkendt tager vi kaffen, der er med i kursusprisen og så skal vi til de rigtige podninger, hver deltager får materialer til 2 æbletræer som kan tages med hjem og passes efter udleveret vejledning. Kurset koster 225 kr. og medlemmer af Haveselskabet får det til 175 kr. og det er inkl. kaffe og kage.


  Info og tilmelding

  Bente Siiger Lustü

  55377503

  bl@haveselskabet.dk

 • 29-01-2020 18:30 - Arrangør Holstebro Bibliotek

  Kirkestræde 13, 7500 Holstebro


  Dette kursus er aftalt og der bliver billetsalg fra Bibliotekets billetsystem fra slut august 2019. Kurset koster incl. Kaffe og æblekage – kr. 150,- og det er aftalt at der bliver højst 30 deltagere.
  Kurset bliver for både nye ”podere” og for nogle der har prøvet før. Vi skal pode æbletræer og der bliver en god blanding af teori, prøvesnit og binding, så vi er sikre på at teknikkerne er i orden inden vi laver de rigtige træer, hvor hver deltager får 2 selvlavede træer med hjem i en pose. Er der frost på podetidspunktet, kan det være smart at have noget jord i en spand eller potte stående som de nypodede kan plantes midlertidigt i.

  Oplysninger om hjemmeside til billetsalget kommer på så snart det er lagt ind.